11/23/2007

sunt roman?


Da, asa este… oriunde mergi, daca intalnesti un roman, e practic imposibil sa nu-l recunosti. Nu o sa vorbesc despre caracteristicile evidente pe care le stie toata lumea : cum e un roman in aeroport, cum mananca, cat de tare vorbeste, cum lucreaza, unde isi arunca gunoaiele, cum se imbraca sau cum isi educa copiii. Am sa vorbesc de povestea pe care o poti vedea aproape in orice roman.
Si ea incepe asa :-Nu vezi ca am probleme ?!!!
Da. Daca te uiti la fata unui roman, primul lucru pe care il citesti este asta : nu vezi ca am probleme ?! Si asta e tot… te retragi usor sa nu deranjezi, pentru ca romanul e imediat suspicios :) Ma gandesc cand a inceput romanul sa-si piarda umorul? Un prieten imi spunea ieri :-Romanul lucreaza cu sufletul nu cu mintea ! Da.. asta spune tot !!!

Cand ma intreaba un prieten strain : « cum se spune in romaneste –cat e ceasul ? « intotdeauna ii spun sa nu uite sa pune in fata « nu te supara…., sau ….esti amabil ?.... » pai da, romanului trebuie sa-i spui prima data : nu te supara… apoi poti sa continui ce vrei sa-l intrebi dar e important sa nu se supere :)

In concluzie romanul este mereu suparat !!!! si totusi, ce comedii bune faceau romanii pe vremea lui Ceausescu !!!!!!!! … ah Ceausescu…. Mai bine ma opresc.. …:)

Un comentariu:

Etos Kosmou spunea...

romanii sunt asa fiindca au fost mereu un popor balcanic si umil, gata sa cada la invoiala cu toata lumea in loc sa stea DREPT in fatza altora si sa spuna lucrurilor TARE si PE NUME - prefera sa se scurga pe langa ziduri si sa vorbeasca impleticit asa cum si umbla si cum gandesc.

e un blestem dar poti scapa de el daca-l constientizezi. marea majoritate a romanilor n-au nici cea mai vaga idee despre cum sunt perceputi de societatea civilizata. in mod personal si individual poti sa scapi de blestemul asta prin educatie si calatorie.